Blog -

5 tips voor de organisatie van een winterbarbecue

Fakkels in de tuin, vuurkorf aan, glühwein in de hand en natuurlijk een lekker stuk vlees op de barbecue. Barbecuecatering.nl vertelt je graag over de manier waarop jij een onvergetelijke winterbarbecue voor je naaste familieleden of je beste vrienden organiseert. Met een lekker wintermenu en bijpassende drankjes.

Misschien schiet je bij het horen van het woord ‘Winterbarbecue’ meteen in de stress. Want een winterbarbecue staat garant voor koukleumen met vlees dat al snel verbrand is. Het komt niet eens in de buurt van een zomerse barbecue. Prima natuurlijk. Ieder heeft recht op zijn of haar eigen vooroordelen…

Maar nu even serieus: een winterbarbecue is juist één van de allermooiste dingen om te doen op een droge winterdag. Denk bijvoorbeeld aan de lichtjes in de tuin, het lekkere eten, de goede gesprekken onder de sterrenhemel en de bekende winterdrankjes, waar je lekker warm van blijft. Met deze tips van Barbecuecatering.nl maak je van jouw winterbarbecue geheid een succes:

1. Zorg voor warmte

Zorg voor warmtebronnen in de tuin zoals een terrasverwarmer of een vuurkorf. Je wilt tenslotte niet dat je vrienden of familieleden het koud krijgen. Een andere aanrader is om gebruik te maken van beschutte plekken in de tuin. Zet de barbecue bijvoorbeeld onder een overkapping of bij de veranda, uit de wind. Dat is wel zo prettig.

2. Het creëren van sfeer

Zorg voor kaarsen op tafel, sfeerverlichting in de tuin, fijne muziek op de achtergrond. Met een beetje geluk is het helder en krijg je de sterren aan de hemel er gratis bij.

3. Zet geen stoelen neer, maar gebruik statafels

Zet niet te veel stoelen neer, maar zorg bijvoorbeeld voor wat extra statafels. Staan is goed voor de doorbloeding en houdt dus je lichaamstemperatuur op peil. Zo krijg je het dus niet snel koud. Een andere aanrader is om tussen de gangen door eventueel een rondje te gaan lopen. Een winterwandeling met je partner onder de sterrenhemel verhoogt niet alleen de romantiek, het wakkert ook je hongergevoel aan.

4. Serveer winterse gerechten

Een winterbarbecue is de uitgelezen kans voor een wintermenu. Maak vooraf een pan erwtensoep of pompoensoep, een goede en warme starter op de avond. Denk verder aan wintergroentes zoals pompoen, wortels en pastinaak. Die kun je prima grillen op de barbecue. Uiteraard hoort daar ook stevig vlees bij: kipsaté, hamburgers, steak en wild is typische kost voor een winterbarbecue. Bekijk hier voor het winterbarbecuepakket van Barbecuecatering.nl.

5. Vergeet de winterse drankjes niet

Naast winters eten is drinken minstens zo belangrijk bij een winterbarbecue. Een glas glühwein ligt natuurlijk voor de hand, maar andere alcoholische versnaperingen missen hun uitwerking niet: een speciaalbiertje, een Jägermeister of een jenevertje verdrijven de kou als vanzelf uit je lichaam. Kies je liever voor een winterbarbecue zonder alcohol: zet koffie, thee of zorg voor warme chocolademelk, uiteraard met een toef slagroom erop. Altijd lekker!

Laat je winterbarbecue verzorgen

Barbecuecatering.nl verzorgt voor jou en je gasten graag de winterbarbecue. Al vanaf 25 personen geniet je van een smaakvol winterbarbecue-pakket. Daarnaast verzorgen we ook alle benodigde materialen om er een sfeervolle avond van te maken. Bekijk het winterbarbecuepakket van Barbecuecatering.nl. Wij zijn onderdeel van de Catering Groep Nederland, een cateraar met landelijke dekking. Onze werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijke en open benadering. Wil je dat zelf eens ervaren? Ga naar het contactformulier en wij bezorgen je een onvergetelijke en smaakvolle winterbarbecue.