Barbecue met een q of een c

Schrijf je barbecue nu met een q of een c? En waar ontstaat de twijfel? Na het lezen van deze blog schrijf jij het woord barbecue nooit meer verkeerd!

Barbacoa

Het woord barbecue is ontleend aan het Amerikaans-Engels en heeft de Engelse spelling behouden in het Nederlands. Het Engelse woord barbecue gaat terug op het Spaanse barbacoa , dat waarschijnlijk uit het Taino komt, een indianentaal die op Haïti werd gesproken. Ook het Spaanse woord barbacoa wordt met een c gespeld. Hieruit kunnen we herleiden dat het woord barbecue zoals wij het kennen dus ook met een c geschreven wordt. Er komt dus geen Q in voor, maar waar komt die verwarring dan vandaan?

Afkorting BBQ

De verwarring ontstaat door de afkorting van het woord barbecue. De gebruikelijke afkorting van barbecue is BBQ, ook wij als barbecuecateraar gebruiken deze afkorting regelmatig.  Deze afkorting hebben we als Nederlanders, net als het woord barbecue zelf, overgenomen uit het Engels. De letter Q wordt in het Engels uitgesproken als [kjoe], net als -cue, de laatste lettergreep van de niet-afgekorte vorm. Hier komt dus de schrijfverwarring vandaan en wordt het woord barbecue nog vaak foutief als barbeque geschreven.

Eetsmakelijk

Maar hoe je het ook schrijft, een barbecue of een BBQ op zijn tijd is natuurlijk heerlijk. Bij Barbequecatering euh…. bij Barbecuecatering Nederland nemen wij graag al het geregel uit handen en verzorgen wij de gehele barbecue voor je. Compleet met barbecue, vlees, vis, salades, stokbrood, vele soorten dips en natuurlijk met kok, die de gerechten ter plekke voor je bereidt. Bekijk ons aanbod en kijk welk pakket bij jou past. Wij helpen je graag!


Waar kunnen we je mee helpen?

Wil je meer weten over Barbecue Catering Nederland of ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou? Wij denken graag vrijblijvend met je mee. Wat ons betreft, maken we persoonlijk kennis en bespreken we meteen jouw feest of event. Graag komen we bij je langs of we nodigen je uit op onze locatie.

Offerte aanvragen0318-61 18 62