Hoe kun je het beste vlees bereiden op een BBQ

Een stappenplan voor de perfecte BBQ 

Volg dit stappenplan en je zal voor altijd naar jouw grillgeheimen worden gevraagd (dit blijft natuurlijk tussen ons).

 1. Gas is een optie voor de BBQ, maar het beste resultaat krijg je met houtskool met toegevoegde stukken hout (ceder, appel. Eik, kersen) voor extra smaak.
 2. De BBQ moet warm zijn, maar 800 graden is toch echt te warm! Steek hem op tijd aan, maar wacht nog even met grillen. Je geduld zal worden beloond!
 • Vroeger was een BBQ altijd met vlees en zonder variatie, maar in de afgelopen jaren zijn er vegetarische opties bij gekomen die minimaal net zo lekker! Zoals bijvoorbeeld onze Vega BBQ pakketten zijn dus hier is heel veel over te zeggen. Hierbij een paar tips voor het beste resultaat;
 • Vers is altijd goed, je kan ingevroren vlees gebruiken maar dit proef je.
 • Iedere soort vlees heeft een eigen bereidingswijze, een zalm bereid je anders dan een steak, en een burger anders dan spareribs
 • Droog je vlees voor je het kruid, droog vlees schroeit sneller en beter dicht
 1. Het vlees kruiden. Gebruik hiervoor peper en zeezout als basis, en voeg kruiden toe die je zelf lekker vindt, maar pas op! Te veel kruiden is ook niet goed, sommige kruiden werken namelijk niet samen en maken de smaak minder dan verwacht
 2. De goeie temperatuur? Goed vlees? Goed gekruid?
  Dan nu het grillen zelf
 • Leg het vlees op de BBQ
 • Draai het vlees iedere minuut
 • Hoelang je dit doet ligt aan het vlees, maar is altijd in een kookboek (of op Google) te vinden
 • Zodra je de gewenste garing hebt bereikt kunnen jij en het vlees gaan rusten.
  Pak het vlees (en jezelf als je dat wil) in in aluminiumfolie en wacht minimaal dezelfde tijd als je het vlees hebt gebakken. 

Geen zin of tijd om dit stappenplan door te nemen en uit te voeren? Geen nood! Bestel je barbecue bij Barbecue Catering Nederland. Er komt dan een kok mee om alles voor jou op de barbecue te bereiden. Wel zo makkelijk! Bekijk onze pakketten en vraag vrijblijvend een offerte op.  


Waar kunnen we je mee helpen?

Wil je meer weten over Barbecue Catering Nederland of ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou? Wij denken graag vrijblijvend met je mee. Wat ons betreft, maken we persoonlijk kennis en bespreken we meteen jouw feest of event. Graag komen we bij je langs of we nodigen je uit op onze locatie.

Offerte aanvragen0318-61 18 62