Met deze tips verbeter je jouw barbecue ervaring

Het is heerlijk weer. Dat betekent dat de barbecue weer tevoorschijn wordt gehaald en er toffe barbecuefeesten worden gegeven. Met deze tips verbeter jij jouw barbecue ervaring. 

Het aansteken van je barbecue

Het aansteken van een barbecue klinkt eenvoudig, maar hier gaan velen de mist in. Het is belangrijk dat de luchtcirculatie binnen in de barbecue goed is. Op die manier verloopt de verbranding veel vlotter. Stapel niet alle houtskolen of briketten op elkaar aan een zijde, maar schud deze los van elkaar. Begin met het strooien van een laag houtskool of briketten op de bodem van de barbecue. Leg vervolgens een aantal aanmaakblokjes zo diep mogelijk tussen deze laag. Houdt er wel rekening mee dat je meer aanmaakblokjes moet gebruiken wanneer je veel houtskool of briketten hebt gebruikt. Wanneer je de aanmaak blokjes hebt aangestoken, houd dan de houtkolen dichtbij de vlam. Merk je dat de kolen of briketten rood gloeiend worden? Dan is je barbecue klaar voor gebruik.

Leg het vlees op de juiste plekken 

Het midden van een barbecue is altijd het heetst. Merk je dat jouw vlees snel droog wordt? Dan kan je het het beste verplaatsten naar de zijkanten van de barbecue om verder te garen. Een barbecue met deksel kan het garen van je vlees ook verbeteren. Door je barbecue af te sluiten met een deksel wordt de warmte goed verdeeld en gaart het vlees een stuk beter. 

Een barbecue schoonmaken

Zijn jullie klaar met barbecue├źn? Het is handig om de barbecue schoon te maken wanneer deze nog warm is. Wacht je te lang met het schoonmaken van de barbecue, loop je het risico dat het het aangekoekte vlees hard wordt en moeilijk te verwijderen is. De barbecue inwrijven met citroen kan je helpen met de schoonmaak. 


Waar kunnen we je mee helpen?

Wil je meer weten over Barbecue Catering Nederland of ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou? Wij denken graag vrijblijvend met je mee. Wat ons betreft, maken we persoonlijk kennis en bespreken we meteen jouw feest of event. Graag komen we bij je langs of we nodigen je uit op onze locatie.

Offerte aanvragen0318-61 18 62