Een winterbarbecue organiseren? Niet zonder deze tips!

Een winterbarbecue klinkt de meeste mensen vreemd in de oren, maar zij die het proberen ervaren het al snel als een heus succes. Fakkels in de tuin, vuurkorf aan, glühwein in de hand en natuurlijk een lekker stuk vlees. Iedereen kent natuurlijk het barbecueën in de zomer maar nog niet iedereen is bekend met winterbarbecues. Om die reden geven wij hier 5 tips die zorgen voor een onvergetelijke barbecue in de winter. Voor de ervaren mensen onder ons zijn deze 5 tips lekkere opfrissers die ervoor zorgen dat je niks over het hoofd ziet.  

Misschien schiet je bij het horen van het woord ‘winterbarbecue’ meteen in de stress. Want een winterbarbecue staat garant voor koukleumen met vlees dat al snel verbrand is, toch? Het komt niet eens in de buurt van een zomerse barbecue. Wij zullen je laten zien dat die stress al snel kan worden omgezet in ontspanning. Een winterbarbecue is juist één van de allermooiste dingen om te doen op een koude winterdag.

Denk bijvoorbeeld aan de lichtjes in de tuin, het lekkere eten, de goede gesprekken onder de sterrenhemel en de bekende winterdrankjes, waar je lekker warm van blijft. Met deze 5 tips wordt jouw winterbarbecue geheid een succes.

1. Zorg voor warmte in de tuin

Zorg voor warmtebronnen in de tuin zoals een terrasverwarmer of een vuurkorf. Je wilt tenslotte niet dat je vrienden of familieleden het koud krijgen. Een andere aanrader is om gebruik te maken van beschutte plekken in de tuin. Zet de barbecue bijvoorbeeld onder een overkapping of bij de veranda, uit de wind. Dat is wel zo prettig. Door de wind kan de gevoelstemperatuur in de winter erg onaangenaam worden.

2. Creëer een aantrekkelijke sfeer

Zorg voor kaarsen op tafel, sfeerverlichting in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld een met behulp van lichtjes een magisch pad naar de winterbarbecue creëren. Speel op de achtergrond bijpassende muziek af. De ideale muziek is natuurlijk voor iedereen verschillend. Als er veel verschillende type mensen komen is het een idee om vooraf gezamenlijk een afspeellijst samen te stellen. Op die manier heeft iedereen inspraak in de muziek die er wordt afgespeeld en voorkom je scheve gezichten. Met een beetje geluk is het helder en krijg je de sterren aan de hemel er gratis bij!

3. Zet geen stoelen neer, maar gebruik statafels

Zet niet te veel stoelen neer, maar zorg bijvoorbeeld voor wat extra statafels. Staan is goed voor de doorbloeding en houdt dus je lichaamstemperatuur op peil. Zo krijg je het dus niet snel koud. Een andere aanrader is om tussen de gangen door eventueel een rondje te gaan lopen. Een winterwandeling met je partner onder de sterrenhemel verhoogt niet alleen de romantiek, het wakkert ook je hongergevoel aan.

4. Serveer heerlijk winterse gerechten

Een winterbarbecue is de uitgelezen kans voor een wintermenu. Maak vooraf een pan erwtensoep of pompoensoep, een goede en warme starter op de avond. Denk verder aan wintergroenten zoals pompoen, wortelen en pastinaak.  Die kun je prima grillen op de barbecue. Uiteraard hoort daar ook stevig vlees bij: kipsaté, hamburgers, steak en wild is typische kost voor een winterbarbecue. Ervaar jij vaak paniek wanneer je het menu moet samenstellen, omdat er gewoon zoveel keuze is? Wij zijn in staat een heerlijk winterbarbecue pakket voor je samen te stellen.

5. Vergeet de winterse drankjes niet

Naast winters eten is drinken minstens zo belangrijk bij een winterbarbecue. Een glas glühwein ligt natuurlijk voor de hand, maar ook andere alcoholische versnaperingen komen prima tot hun recht. Denk hierbij aan drankjes als:

  • Speciaalbier
  • Jägermeister
  • Jenever

Deze drankjes verdrijven de kou uit het lijf waardoor je het binnen no time warm hebt. Natuurlijk hoef je niet per se alcohol te drinken om het warm te krijgen. Voor wie liever geen alcohol drinkt kan koffie, thee of warme chocolademelk ook prima voor een warm gevoel zorgen. De chocomelk uiteraard uitgerust met een toef slagroom erop. Altijd lekker!

Bonustip: Laat je winterbarbecue verzorgen door ons

Wij verzorgen voor jou en je gasten graag de winterbarbecue. Al vanaf 25 personen geniet je van een smaakvol winterbarbecue-pakket. Daarnaast verzorgen we ook alle benodigde materialen om er een sfeervolle avond van te maken. Wij verzorgen niet alleen het eten maar denken ook graag met je mee. Samen maken zorgen we voor een onvergetelijke avond voor jou en je gasten!

Wij zijn onderdeel van de Catering Groep Nederland, een cateraar met landelijke dekking. Onze werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijke en open benadering. Wil je dat zelf eens ervaren? Ga naar het contactformulier en wij bezorgen je een onvergetelijke en smaakvolle winterbarbecue.


Waar kunnen we je mee helpen?

Wil je meer weten over Barbecue Catering Nederland of ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou? Wij denken graag vrijblijvend met je mee. Wat ons betreft, maken we persoonlijk kennis en bespreken we meteen jouw feest of event. Graag komen we bij je langs of we nodigen je uit op onze locatie.

Offerte aanvragen0318-61 18 62