Duurzaamheid

Catering Groep Nederland (waar Barbecue Catering Nederland onderdeel van is) is in de afgelopen jaren bezig geweest om duurzaamheid in diverse facetten van bedrijfsvoering te integreren. Als cateraar geven wij inhoud aan de Global Goals (duurzame ontwikkelingsdoelen) door bijvoorbeeld de hoeveelheid energie die we gebruiken terug te dringen, het minimaliseren van afval en lokale & duurzame producten te gebruiken. Wij splitsen onze duurzame ontwikkelingsdoelen in vier onderdelen.

Duurzame consumptie en productie

Catering Groep Nederland biedt producten aan waar we stuk voor stuk 100% achter staan. Goede, verantwoorde, verse en lekkere producten. In de afgelopen 15 jaar hebben we keer op keer onze formules ten aanzien van het samenstellen van het buffet, geoptimaliseerd. Hierdoor kopen we efficiënt onze producten in waardoor we werken aan het zo min mogelijk creëren van verspilling als doelstelling.

Het verminderen van productieafval doen we door bijvoorbeeld de producten op het buffet te presenteren op melamine schalen en/of in chaving dishes, waardoor we zeer weinig afval hebben (zoals catering wegwerpschalen e.d.).

Onze barbecuepakketten zijn standaard voorzien van wegwerpservies dat van suikerriet wordt gemaakt. Het servies is na gebruik 100% composteerbaar en zorgt hiermee weer voor voedingsstoffen voor planten en gewassen. Het suikerriet wegwerpservies is zeer stevig en hitte bestendig.

Werkgelegenheid creëren voor iedereen

Ons team is enthousiast, gemotiveerd en getalenteerd. We zetten onze medewerkers in op hun talenten, dit doen we door gebruik te maken van een DISC-assessment (in nauwe samenwerking met onze dochteronderneming van Catering Groep Nederland). Op elke afdeling hebben wij een medewerker in dienst die een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Wij kiezen hiermee voor duurzame werkgelegenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wereldwijde hulporganisaties

Catering Groep Nederland investeert in ontwikkeling. Wij zijn ervan overtuigd dat in ieder mens die groei en ontwikkeling mogelijk is. Daarom steunen wij diverse hulporganisaties die dit wereldwijd tot uiting brengen. Wij voelen ons verbonden met volwassenen en kinderen in armoede of zonder leermogelijkheden en willen ze de mogelijkheid geven tot ontwikkeling.

Energiebesparingen

Onze nieuwe locatie voldoet aan de laatste eisen op het gebied van HACCP en hygiëne. Tijdens de bouw wordt er gelet op milieu en duurzaamheid, zoals onze vloer van gerecycled PVC, ledverlichting en onze koelcellen hebben de hoogste isolatiewaarde. 

Duurzaamheid (verduurzaming) is een continu verbeterproces dat nooit af is. Belangrijk is dat we continu bezig zijn met vermindering van milieubelasting & afval, het creëren van werkgelegenheid voor iedereen en eerlijke handel. Dit alles binnen een haalbare context.

Waar kunnen we je mee helpen?

Wil je meer weten over Barbecue Catering Nederland of ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou? Wij denken graag vrijblijvend met je mee. Wat ons betreft, maken we persoonlijk kennis en bespreken we meteen jouw feest of event. Graag komen we bij je langs of we nodigen je uit op onze locatie.

Offerte aanvragen0318-61 18 62