Veelgestelde vragen

Bestellen bij Barbecue Catering Nederland

1. Wat is er allemaal inbegrepen bij de bestelling van een barbecue?

Bij je bestelling zijn een gasbarbecue, gasfles, verbruik van gas, barbecuegereedschap, buffettafels en buffetrokken inbegrepen. Onze barbecuepakketten zijn standaard voorzien van wegwerpservies dat van suikerriet wordt gemaakt. Het servies is na gebruik 100% composteerbaar en zorgt hiermee weer voor voedingsstoffen voor planten en gewassen. Het suikerriet wegwerpservies is zeer stevig en hitte bestendig.  Als je ook de dranken bij ons hebt besteld zijn de koelingen, tapinstallatie, bar met spoelbak, glazen, bedieningsmateriaal en schoonmaakkosten inbegrepen.  Vanaf 50 personen zijn de kok, barkeeper en het transport kosteloos.

2. Hoever van te voren heb ik de mogelijkheid om te bestellen?

Om er zeker van te zijn dat een bepaalde datum nog vrij is, kun je het beste zo snel mogelijk een datum bij ons vastzetten. Hoe later in het seizoen je boekt, hoe groter de kans dat deze datum vol is. Als je op korte termijn (een week of minder van te voren) wil bestellen, doe je er goed aan om ons telefonisch te benaderen zodat wij gelijk actie kunnen ondernemen (0318-611862).

3. Welke procedure bij wijziging of annulering partij?

Ons beleid bij wijziging of annulering van een partij is opgenomen in onze Algemene Voorwaarden .

Lees meer

4. Kan ik ook een partij op zondag boeken?

Onze medewerkers hebben dan hun vrije dag. Wel is het mogelijk om alle producten op zaterdag met koelaanhangwagen af te leveren, die kosteloos op locatie achter blijft. We kunnen dan op de zaterdag wel vast alles voor je opbouwen, zodat je op zondag de gekoelde producten op het buffet kunt zetten. Daarbij leveren we voor de barbecue producten kosteloos extra barbecues zodat je met meerdere mensen tegelijkertijd zelf je vlees kunt bakken.

Aantal personen

1. Kan ik het aantal personen nog wijzigen als ik al een order heb geplaatst?

Je kunt het aantal personen wijzigen tot 1 week voor je feest of event, met een marge van 10% ten opzichte van het geboekte aantal. Partyverhuur kan aangepast worden als het logistiek mogelijk is, dit gaat altijd in overleg met onze planning. 

2. Hebben jullie een maximaal aantal personen dat jullie cateren?

Wij kennen geen maximaal aantal personen.

3. Met hoeveel personen moet ik minimaal zijn om een barbecue te kunnen bestellen?

Vanaf 25 personen kun je een bestelling voor een barbecue plaatsen. Onder de 25 personen betaal je het transport, de kok en een meerprijs van €50,-.  In het geval dat je onder de 50 personen bestelt krijg je een meerprijs voor transport (€ 0,80 per km excl. BTW) en indien je een kok wenst ook een meerprijs voor de kok (€ 37,50 per uur excl. BTW).

Pakketten

1. Moet ik voor het exacte aantal personen bestellen of kan ik minder bestellen en is er dan nog ruim voldoende?

Zeker bij het drankenpakket is het zo dat je voor het juiste aantal personen moet bestellen, doordat er een dranken onbeperkt pakket per persoon wordt aangeboden. Eveneens geldt dat voor de barbecuepakketten. Deze zijn door onze jarenlange ervaring zo samengesteld dat er voor het bestelde aantal personen voldoende vlees (en evt. vis) geleverd wordt.

2. Mag het eten dat over is, achter gelaten worden door de kok? We hebben er namelijk voor betaald?

We begrijpen je vraag, maar wij moeten en willen voldoen aan onze HACCP-regels en de regels van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA). De koks werken voedselveilig en mogen geen eten achterlaten op de locatie. Dit is een regel die wij vanuit de NVWA hanteren. Zo weten wij zeker dat het vlees dat we hebben gebakken van goede kwaliteit is.  Alleen op deze manier kunnen wij garanderen dat het product op het moment van eten 100% voedselveilig is geproduceerd en verwerkt.

3. Pakket 1 Proef & Ervaar bestaat uit een keuze van 5 soorten vlees, is dit een keuze of krijg je alle 5 de vleessoorten?

De pakketten zijn door onze jarenlange ervaring zo samengesteld dat je van het ene soort vlees (en evt. vis) meer krijgt dan van het andere soort. Hamburgers en saté zijn bijvoorbeeld hardlopers, deze zullen wij dan ook meer leveren dan bijvoorbeeld drumsticks.

Medewerkers (kok, barkeeper, medewerker bediening)

1. Is de kok bij de prijs inbegrepen?

Ja, vanaf 50 personen zijn de kok en transportkosten bij de prijs inbegrepen. Als je ook het drankenpakket besteld hebt is ook de barkeeper (vanaf 50 personen) bij de prijs inbegrepen.  

2. Hoelang is een kok aanwezig?

De kok heeft gemiddeld voor de barbecue en buffet een uur opbouwtijd en een uur afbouwtijd nodig. Gemiddeld genomen duurt een barbecue 2,5 uur. Standaard is een kok dus 4,5 uur aanwezig.   Als de gasten over een langer tijdsbestek op de partij aankomen en de barbecue daardoor langer duurt, hebben wij graag dat je dit van tevoren doorgeeft bij de bestelling, om een meerprijs te voorkomen. 

3. Is het mogelijk om bij een bestelling onder de 50 personen een kok erbij te huren, en wat zijn hier de kosten van?

Ja, dit is in overleg mogelijk. De kosten van een kok bedragen €37,50 per uur, waarbij je rekening dient te houden met een uur opbouwtijd voor aanvang van de barbecue en een uur afbouwtijd na afloop van de barbecue. Daarnaast betaal je bij een bestelling onder de 50 personen transportkosten a € 0,80 per kilometer retour.

Vegetarisch, halal of een dieetwens

1. Is het mogelijk om van verschillende pakketten te bestellen bijvoorbeeld 50 x pakket 1 en 20 x pakket 2?

Je kunt bij ons 1 pakket bestellen, je kunt het wel aanvullen met een vegetarisch pakket of halalpakket, houd daarbij rekening dat je dit alleen bestelt voor mensen met deze wens om te garanderen dat er van het hoofdpakket voldoende is. 

2. Is het mogelijk om een pakket te wijzigen?

Ja, je kunt in overleg met ons een wijziging in het pakket doorgeven. Afhankelijk van de wijziging zal hier een meer- of minderprijs aan vast zitten.

3. Hoe gaan jullie om met dieetwensen?

Naast bovengenoemde dieetwensen zijn wij bekend met allerlei soorten allergenen. Catering Groep Nederland heeft hier de juiste certificering voor en volgt jaarlijks trainingen om voor elke voorkeur of allergie een geschikt pakket te kunnen samenstellen.   

4. Wordt er een aparte barbecue geleverd bij de halal of vegetarische pakketten?

Nee, die wordt er niet standaard bij geleverd. Wel bakken wij de dieetpakketten standaard op een aparte bakplaat en/of aluminium folie zodat deze gescheiden blijven van de rest.   In overleg  (en tegen een meerprijs) kunnen wij natuurlijk altijd een extra barbecue meenemen.

5. Hebben jullie ook pakketten voor vegetariƫrs en mensen die geen varkensvlees eten?

Voor vegetariërs hebben wij keuze uit twee soorten vegetarische pakketten, een standaard vegapakket en een luxe vegapakket. Ook hebben wij de mogelijkheden tot het aanbieden van halalpakketten. Geef bij de aanvraag van de barbecue aan hoeveel mensen er zijn die halal eten, dan nemen wij voor hen een passend pakket mee. 

Verlengen drankenpakket

1. Is het mogelijk om het drankenpakket op de avond zelf te verlengen?

Ja, dat is mogelijk bij minimaal 50 personen voor € 3,50 p.p. per uur excl. btw. In deze prijs is per 100 personen standaard 1 personeelslid van CGN inbegrepen. De overige personeelsleden die op de partij aanwezig zijn worden doorberekend met een meerprijs van € 37,50 excl. btw per uur. Als je van te voren het gewenste aantal uren opgeeft en dat onveranderd blijft is er geen meerprijs voor personeel.

2. Is er bediening mogelijk voor het serveren van de drankjes?

Ja, dat is mogelijk. Er is standaard een barkeeper inbegrepen vanaf 50 personen, maar als u bediening aan de tafels wilt dan is de meerprijs per extra medewerker voor de dranken € 37,50 per uur excl. BTW.

Betaling

1. Kan ik gebruik maken van de WKR-regeling?

Binnen de werkkostenregeling mag een groot scala aan kosten in de forfaitaire ruimte worden ondergebracht. Zolang je binnen de forfaitaire ruimte blijft betaal je hierover geen eindheffing.  Daar kan over getwist worden in het geval van personeelsfeesten. Voorheen was dit een uitgave die was vrijgesteld tot een maximum van € 454 per werknemer per kalenderjaar, de uitgaven werden niet gezien als loon en er kwam geen eindheffing overheen. Tegenwoordig worden personeelsfeesten gezien als loon voor de werknemer, tenzij je het in de forfaitaire ruimte onderbrengt natuurlijk.  Breng je het onder in de forfaitaire ruimte, dan kun je een personeelsfeest belastingvrij geven. Maar de Belastingdienst heeft een  uitzondering  op deze regel bedacht. Wanneer je namelijk het personeelsfeest op de werkplek geeft, wordt het vrijgesteld. Dit houdt dus in dat je er geen belasting over betaalt en dat het ook niet ten laste van de forfaitaire ruimte komt. Wij adviseren om hierover contact op te nemen met jullie belastingadviseur. Deze mensen zijn er in gespecialiseerd en kunnen je hierin adviseren.

2. Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Indien je bij ons een optie plaatst of een boeking doet ontvang je een orderbevestiging. Op basis van deze orderbevestiging vragen wij je een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag te doen. De rest van het bedrag word na afloop gefactureerd. 

Levering

1. Welke postcodes vallen in jullie leveringsgebied?

Het maakt bij ons niet uit of je woont in de regio Veenendaal , Amersfoort , Barneveld of Lunteren of verder weg in bijvoorbeeld Amsterdam, wij leveren door heel Nederland. Alleen voor de Waddeneilanden en Zeeland berekenen wij een toeslag. Neem hiervoor contact met ons op. Vanaf 50 personen is het transport binnen ons leveringsgebied kosteloos. Onder de 50 personen word er een meerprijs gerekend van € 0,80 excl. BTW per kilometer retour.

Partyverhuur

1. Is het mogelijk om partyverhuurmaterialen bij jullie te bestellen zoals een barbecue of statafels?

Dat is zeker mogelijk, partyverhuurmaterialen verhuren wij in combinatie met onze cateringservice. Als je de partyverhuurmaterialen langer wilt gebruiken dan wij aanwezig zijn, bijvoorbeeld als wij alleen het buffet verzorgen, rekenen we een meerprijs voor het later ophalen van de spullen of een wachttijd voor de medewerker. Als het partyverhuur niet in 1 cateringbus past, worden er extra transportkosten berekend.